4400, Пазарджик, България

ул. Димчо Дебелянов 58

sales@raisbg.com

Търговски отдел

+359 88 889 9679

Запитвания и оферти

Новини


Три машини от новата си производствена линия ADVANCE LINE представя РАИС на международното специализирано изложение за машини и технологии ЕМО в Хановер. Изложението се открива официално днес, 16 септември 2019 г.

По време на изложението ще бъдат направени различни демонстрации. Работата на трите изложени машини и детайлите, които ще изработват, можете да видите във видеото от предишната публикация.


1img-e5280877c9bcc689ddbe2241109fe38e-v.jpg

Прецизният двушпинделен CNC струг RAIS T250MY-2S Advance Line се отличава с висока продуктивна мощност, устойчивост и скорост при всички стругови обработки, изпълнявани върху различни материали. Оборудван e с Y ос и с револверна глава BMT45. Системата е Fanuc OiF Plus и притежава опцията “Servo Learning Oscilation”, която позволява да се контролира счупването на стружката. Това осигурява по-високо качество на обработваната повърхност и по-дълъг живот на инструмента.
 
 
 

Вертикалният обработващ център М450 Advance Line е изключително надеждна 3-осна машина със системата Siemens 840d, включваща функциите “ShopMill” и “Simulation”, което прави програмирането на магазина много бързо и лесно без G-код. На тази машина ще се правят демонстрации със симулатор, който е създаден от архив на М450. Идеята е клиентите да се запознаят с вариант на създаване на детайл програма извън машината. Ползите са, че машината може да работи даденото изделие, а операторът да подготвя програмата за следващия детайл на компютър и само да го зареди на нея. Това намалява значително престоя на машината. За постигане на високо качество на обработваната повърхност се използват опциите “Advance surface” и “Fiction compensation” – потискат се вибрациите по време на обработката и се изглажда пътя на инструмента.
 
1img-f19611b4656fe3ed8f352f37ae3b2527-v.jpg

Третата машина от новата серия на RAIS Advance Line е 5-осен обработващ център VMC400, оборудван с панел Fanuc iH и 31iB-5. В него са вградени най-новите технологии, гарантиращи високо качество и точност на обработваните повърхности. Притежава “High Speed Smooth TCP“, „Al Control II” и др. Възможност за прецизна серво настройка на машината и за контрол на грешката между зададения и реалния път на инструмента. Машината е оборудвана с опция за избягване на сблъсък, тя знае своята геометрия и спира в ситуации, когато програмата за обработка на детайл не е направена спрямо нейната геометрия, т.е. избягват се аварийни ситуации и скъпи ремонти. Не на последно място машината има възможност за геометрична компенсация и оптимизация на работата на моторите, с цел постигане на много добра обработваема повърхност и точност.
 
1img-f78b36c0667b9b060370b73591a55d44-v.jpg

Освен трите машини производство на РАИС от новата Advance Line като партньор на фирма ще бъдат направени демонстрации на продукти на партньори - на Elbo Controli Nikken и техния tool presetter, който е с възможност за автоматично мерене на фрезови инструменти и е свързан в мрежа с VMC400 и М450. След съответното замерване на даден инструмент този продукт автоматично по мрежата прехвърля данните в таблица за корекция на инструменти. Има опция за поддръжка на инструменталното стопанство. Следи се не само животът на инструментите, а и също кой инструмент къде се намира. Може да се изпращат и съобщения към ERP система за доставка на необходимото. По всяко време посетителите на нашия щанд на ЕМО-Хановер ще имат възможност да видят работата на машините. Те ще са пуснати в работен режим, така че да покажем възможностите им и да предизвикаме вниманието на специалистите в сектор машиностроене и на търговските представители за региона.